Hoidot

BodyMind Energy Balancing Method -energiahoito

BodyMind Energy Balancing Method on kokonaisvaltainen energiahoitomenetelmä, joka palauttaa lempeästi kehon ja mielen luonnollisen tasapainon. Hoito aktivoi parasympaattista hermostoa ja purkaa tehokkaasti kehoon kertynyttä stressiä, joka on monien sairauksien ja kroonistuneiden kipujen taustalla.

Energeettinen jäsenkorjaus

Energeettisen jäsenkorjauksen tavoitteena on palauttaa kehon luonnollinen, tasapainoinen asento lempeästi ja kivuttomasti. Hoidossa energiaa ohjataan fyysisten pisteiden kautta niihin kehon osiin, joissa on virheasentoa tai kipua. Energeettisen jäsenkorjauksen tavoitteena on laukaista kehon syviä jännitystiloja, jolloin energiakierto tehostuu ja mahdolliset virheasennot alkavat korjaantua.

Energiakehon hoito

Energiakeho on fyysisen kehon energeettinen kaksoiskappale, kuin pohjapiirros, jonka päälle fyysinen keho on rakennettu. Energiakeho muodostuu energiakentästä, meridiaaneista ja energiakeskuksista, jotka ovat yhteydessä hermojärjestelmään. Energiakehon häiriöt aiheuttavat häiriöitä myös fyysisen kehon toimintoihin. Energiakehon hoidolla eheytetään energiakehoa puhdistamalla siihen kertyneitä energiatukoksia ja energisoimalla heikentyneitä alueita.

Tunnekehon hoito

Tunnekehon hoidolla päästään hoitamaan kroonisten vaivojen taustasyitä. Kehoon varastoituneet stressi ja negatiiviset tunteet saattavat aiheuttaa erilaisia kipuja, jännityksiä ja muita vaivoja. Tunnekehon hoidossa käytetään EFT-tekniikkaa poistamaan kehoon jääneitä muistoja, fobioita, tunnelukkoja ja traumoja.

Hoito alkaa alkukartoituksella ja energeettisellä jäsenkorjauksella, jonka jälkeen tehdään asiakkaan tarpeista riippuen joko energia- tai tunnekehon hoito. Hoidon lopuksi tarkistetaan hoidon vaikutukset ja hoidetaan mahdolliset kipukohdat vielä erikseen. Hoidon kesto on n. 75 min.

Kaukohoito BodyMind Energy Balancing Method -hoitomenetelmällä

BodyMind Energy Balancing Method -hoito voidaan toteuttaa myös kaukohoitona, jolloin hoito on mahdollista tehdä ilman fyysistä tapaamista. Hoito alkaa puhelimitse tehtävällä alkukartoituksella, jonka aikana kartoitetaan asiakkaan hoitotarve. Sen jälkeen tarvitsee vain varata rauhallinen hetki ja ympäristö hoidon vastaanottamiseen. Kaukohoito kestää yhteensä n. 40min, mutta on hyvä varata aikaa myös rauhoittumiselle ennen ja jälkeen hoidon.


Shiatsu

Shiatsu on Japanilainen kokonaisvaltainen kehonhoitomuoto, joka perustuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Hoidon tavoitteena on avata energiatukoksia kehon meridiaanikanavia ja niillä sijaitsevia akupisteitä käsittelemällä mm. peukalon ja kämmenen painalluksin sekä erilaisin venytyksin. Aineenvaihdunta tehostuu ja keho tasapainottuu pystyen itse korjaamaan häiriötiloja.

Tällä lempeällä hoitomuodolla voidaan suotuisasti hoitaa mm. stressiä, unettomuutta, selkävaivoja, hartia- ja niskakipuja sekä erilaisia särkyjä ja jännityksiä. Ennaltaehkäisevänä hoitona shiatsu on ihanteellinen koko kehon energiatasapainon ja elinvoiman ylläpitäjä.

Shiatsuhoito tehdään pehmeällä alustalla lattiatasossa ja hoitoon tullessa onkin hyvä varata mukaan mukavan tuntuiset, kiristämättömät vaatteet. Hoidon jälkeen olo on levollinen ja rauhallinen, on hyvä antaa itselleen hetki aikaa hiljentyä ja muistaa juoda tarpeeksi vettä.

Milloin hoito ei sovi?


Rentoutusvalmennus

Rentoutusvalmennuksen tavoitteena on kehon ja mielen kokonaisvaltainen rentoutus omia voimavarojasi vahvistaen ja tukien. Rentoutumisella on tutkitusti lukuisia positiivisia vaikutuksia, se purkaa stressiä ja vähentää kuormitusta. Rentoutuessa parasympaattinen hermosto aktivoituu, jolloin sydämen syke rauhoittuu, hengitys tasaantuu ja aineenvaihdunta tasapainottuu. Rentoutuminen on erittäin tehokas ja edullinen tapa ylläpitää omaa jaksamista.

Usein negatiiviset tunteet ilmenevät jännityksinä eri puolilla kehoa. Rentoutuminen voi lievittää negatiivisia tunteita, kuten pelkoa, ahdistuneisuutta ja levottomuutta. Rentoutuneena ajatukset selkiytyvät ja keskittymiskyky sekä kärsivällisyys paranevat. Myös itsetunto vahvistuu, kun sitä heikentävät ajatusmallit saadaan käännettyä positiivisiksi.

Rentoutuminen sopii kaikille ja sen vaikutukset voi nopeasti havaita esimerkiksi virkistyneenä ja levollisena olotilana, stressin ja kiputuntemusten lievittymisenä sekä lihasjännitysten laukeamisena. Rentoutuminen tukee henkistä ja fyysistä palautumista, vahvistaa stressinsietokykyä ja parantaa unen laatua.

Rentoutusvalmennus sisältää alkukeskustelun, jonka aikana käydään läpi asioita, joihin valmennuskäynnillä keskitytään, sekä erilaisten vahvistavien ja myönteisten mielikuvien avulla toteutetun yksilöllisen, ohjatun rentoutuksen.
Valmennuskäynnin kesto yhteensä 45 – 60 min. Ensimmäiselle käynnille on hyvä varata hieman enemmän aikaa.


Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentouttava hoitomuoto, joka lievittää stressiä ja jännitystä, virkistää mieltä ja parantaa verenkiertoa. Hoito aktivoi koko kehoa pään alueen hieronnan kautta ja sillä pyritään kokonaisvaltaiseen kehon ja mielen rentoutumiseen.

Hyviä tuloksia on saatu mm. stressin, päänsäryn ja unettomuuden hoidossa. Päähieronta voi parantaa keskittymiskykyä, vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja saattaa tehostaa hiustenkasvua.

Intialainen päähieronta tapahtuu tuolilla istuen. Hoidossa käsitellään pään alueen lisäksi hartiat, yläselkä ja olkavarret. Hoidon kesto n. 45 min. Soveltuu ihanasti yhdistettäväksi Rentoutushoidon kanssa!

Milloin hoito ei sovi?


Rentoutushieronta

Rentouttava ja energisoiva hierontakäsittely, jonka avulla voi virkistyä nopeasti sekä fyysisesti, että henkisesti. Hoidossa käytetään neuro-relaxation -hierontatekniikkaa, joka vilkastuttaa veren- ja lymfanesteiden kiertoa, tehostaa energian vapaata virtausta ja tasapainottaa kehoa.

Ihana hoito kiireisen arjen keskelle!

Hoito tehdään alusvaatteiden päältä, asiakkaan ollessa päinmakuulla joko hoitopöydällä tai pehmeällä alustalla lattiatasossa. Rentoutushoito sopii hyvin yhdistettäväksi Intialaisen päähieronnan kanssa!

Milloin hoito ei sovi?


Rummutusrentoutus

Rummutusrentoutus on noin puoli tuntia kestävä hoito, jonka aikana rummun värähtely hoitaa kehoa samalla, kun mieli rentoutuu. Hoidon aikana rummulla käydään läpi koko keho hoidettavan ympärillä liikkuen samalla kuljettaen rumpua lähellä hoidettavan vartaloa. Hoidon aikana voit matkata mielikuviin, jotka vahvistavat ja voimaannuttavat samalla rentouttaen.

Rummusta tulevat ääniaallot ja värähtelyt voi tuntea koko kehon alueella ja rumpuhoito voikin tasapainottaa kehon energiakeskuksia ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Saattaa olla, että saat paremman yhteyden omaan voimaasi tai löydät vastauksia erilaisiin elämän ongelmatilanteisiin.

Rentoutus sisältää alkukartoituksen, yksilöllisen rumpuhoidon sekä loppukeskustelun. Rummutusrentoutus sopii kaikille ja on voimaannuttava kokemus arjen keskellä.


Milloin hoito ei sovi?

Ihan aina eivät hierontahoidot (Shiatsu, Intialainen päähieronta ja Rentoutushieronta) sovi; esteitä ovat vakavat sairaudet, esim. sydän- ja verisuonitaudit, aivoverenkierron häiriöt, vakavat mielenterveyden ongelmat, syöpä ja pahanlaatuiset kasvaimet. Myös raskaus on esteenä näille hoidoille. Flunssa tai muu akuutti sairaus on syytä hoitaa pois ennen hoitoa. Koronarokotteen jälkeen on suositeltavaa antaa kehon levätä n. 2 viikkoa ennen hoitoon tuloa. Suositus koskee myös muita rokotteita. Hierontahoidot aktivoivat koko kehoa, joten nopeasti rokotuksen jälkeen tehtynä keho voi reagoida voimakkaastikin.

Rentoutukset ja energiahoidot sopivat yleensä kaikille. Vaikeat mielenterveyden ongelmat saattavat kuitenkin olla esteenä hoidolle. Myös tavallinen flunssa tai muu akuutti sairaus on syytä hoitaa pois ennen hoitohuoneelle tuloa. Etä- ja kaukohoidot sen sijaan sopivat myös akuutisti sairastuneelle.

Jos olet epävarma jonkin hoidon soveltuvuudesta kohdallasi, ota yhteyttä.

Etusivulle