Hoidot

Shiatsu

hoitaa kehoa lempeästi ja kokonaisvaltaisesti

Rentoutusvalmennus

rentoutuminen purkaa stressiä ja poistaa kehon jännityksiä

Intialainen päähieronta

lievittää stressiä ja rentouttaa kehoa pään alueen hieronnan kautta

Rentoutushoito

neuro-relaxation -menetelmä elvyttää ja antaa energiaa arjen keskellä


Shiatsu

Shiatsu on Japanilainen kokonaisvaltainen kehonhoitomuoto, joka perustuu perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen. Hoidon tavoitteena on avata energiatukoksia kehon meridiaanikanavia ja niillä sijaitsevia akupisteitä käsittelemällä mm. peukalon ja kämmenen painalluksin sekä erilaisin venytyksin. Aineenvaihdunta tehostuu ja keho tasapainottuu pystyen itse korjaamaan häiriötiloja.

Tällä lempeällä hoitomuodolla voidaan suotuisasti hoitaa mm. stressiä, unettomuutta, selkävaivoja, hartia- ja niskakipuja sekä erilaisia särkyjä ja jännityksiä. Ennaltaehkäisevänä hoitona shiatsu on ihanteellinen koko kehon energiatasapainon ja elinvoiman ylläpitäjä.

Shiatsuhoito tehdään pehmeällä alustalla lattiatasossa ja hoitoon tullessa onkin hyvä varata mukaan mukavan tuntuiset, kiristämättömät vaatteet. Hoidon jälkeen olo on levollinen ja rauhallinen, on hyvä antaa itselleen hetki aikaa hiljentyä ja muistaa juoda tarpeeksi vettä.

Shiatsu

Milloin hoito ei sovi?

Sivun alkuun
Rentoutusvalmennus

Rentoutusvalmennuksen tavoitteena on kehon ja mielen kokonaisvaltainen rentoutus asiakkaan omia voimavaroja vahvistaen ja tukien. Rentoutuminen on tehokas tapa ylläpitää omaa jaksamista. Rentoutuessa parasympaattinen hermosto aktivoituu, jolloin sydämen syke rauhoittuu, hengitys tasaantuu ja aineenvaihdunta tasapainottuu.

Rentoutumisen vaikutukset voi havaita esimerkiksi stressin ja kiputuntemusten lievittymisenä, lihasjännitysten laukeamisena sekä unen laadun paranemisena. Rentoutumisen jälkeen olo on virkistynyt ja levollinen.

Rentoutusvalmennus sisältää alkukeskustelun, jonka aikana käydään läpi asioita, joihin asiakas haluaa rentoutuksessa keskittyä sekä erilaisten vahvistavien ja myönteisten mielikuvien avulla toteutetun yksilöllisen ohjatun rentoutuksen. Valmennuksen kesto yhteensä 45 – 60 min. Ensimmäiselle käynnille on hyvä varata hieman enemmän aikaa.

Sivun alkuun


Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on rentouttava hoitomuoto, joka lievittää stressiä ja jännitystä, virkistää mieltä ja parantaa verenkiertoa. Hoito aktivoi koko kehoa pään alueen hieronnan kautta ja sillä pyritään kokonaisvaltaiseen kehon ja mielen rentoutumiseen.

Hyviä tuloksia on saatu mm. stressin, päänsäryn ja unettomuuden hoidossa. Päähieronta voi parantaa keskittymiskykyä, vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja saattaa tehostaa hiustenkasvua.

Intialainen päähieronta tapahtuu tuolilla istuen. Pidemmässä hoidossa käsitellään pään alueen lisäksi hartiat, yläselkä ja olkavarret. Hoidon kesto 30 min. tai 45 min. Soveltuu ihanasti yhdistettäväksi Rentoutushoidon kanssa!

intialainen päähieronta

Milloin hoito ei sovi?

Sivun alkuun
Rentoutushoito

Rentouttava ja energisoiva hierontakäsittely, joka vilkastuttaa veren- ja lymfanesteiden kiertoa, tehostaa energian vapaata virtausta ja tasapainottaa kehoa. Ihana hoito kiireisen arjen keskelle!

Rentoutushoidossa käytetään neuro-vascular / neuro-relaxation -hierontatekniikkaa, joka on intialaisen joogin kehittämä rentouttava metodi. Hoidon avulla voi virkistyä nopeasti sekä fyysisesti, että henkisesti.

Hoito tehdään alusvaatteiden päältä, asiakkaan ollessa päinmakuulla joko hoitopöydällä tai lattialla patjan päällä. Rentoutushoito sopii hyvin yhdistettäväksi Intialaisen päähieronnan kanssa!

rentoutushieronta

Milloin hoito ei sovi?

Sivun alkuun
Milloin hoito ei sovi?

Ihan aina eivät hierontahoidot (Shiatsu, Intialainen päähieronta ja Rentoutushoito) sovi; esteitä ovat vakavat sairaudet, esim. sydän- ja verisuonitaudit, aivoverenkierron häiriöt, syöpä ja pahanlaatuiset kasvaimet. Raskauden aikana voi tulla shiatsuhoitoon (ei kuitenkaan ensimmäisen kolmanneksen aikana), mutta akupisteitä ei käsitellä erikseen. Myös tavallinen flunssa tai muu akuutti sairaus on syytä hoitaa pois ennen hoitoon tuloa.

Rentoutusvalmennus sopii yleensä kaikille, mutta esimerkiksi flunssa tai muu akuutti sairaus on hyvä hoitaa pois ennen hoitohuoneelle tuloa.

Jos olet epävarma jonkin hoidon soveltuvuudesta kohdallasi, ota yhteyttä.

Sivun alkuun
Etusivulle© Tmi Katariina Vuorimaa     Tietosuojaseloste